duminică, 27 martie 2011

Fac ce-mi spune inima!

       Într-o lume gri-blazată lipsită de entuziasmul clipei, în toiul unor  crize -economică, alimentară, nucleară,  într-un showbiz dubios valoric, poluat de  vedetisme, de  ,,concerte incendiare” , într-o societate  în care publicul așteaptă cu ochii măriți de curiozitate  dezarmantă verdicte  în cazul unor divorțuri ,,de interes național” sau bălăcăreala publică în care s-a transformat politica actuală - ei bine, chiar în această lume, aseară, la Sala Palatului din București, Horia Brenciu a oprit magic timpul în loc pentru miile de persoane venite alături de el.Tuturor ne-a  amintit  într-un mod  aproape nepământean, lecția despre frenetismul de a cânta din toata ființa, despre bucuria  de a cânta  pentru a-i tulbura pe cei din sală profund, obligându-i cu tot dinadinsul  la  râs și la plâns,  deopotrivă,  lecția despre exuberanța de a te simți viu! Omul acesta a strâns la un loc, printr-o minune, o suită de instrumentiști excepționali, care au interpretat însă și vocal, pe rând, impecabil, impresionant (așa cum Anda Adam nu va reuși niciodată, nici măcar la concertul ei din New York!și nici mulți alții!!)muzică de absolut toate genurile, în nenumărate  limbi, refrene de care sufletele celor prezenți nu se vor dezice poate niciodată.A surprins uluitor prin succesiunea minunată a  muuultor  momente, prin elogiul adus unor genii ca Gheorghe Dinică sau Florian Pittiș, prin duetele realizate regizat cu Smiley, cu Mihai Mărgineanu sau efectiv ad-hoc cu Oana Sârbu(pe care a identificat-o în sală, ca spectator).A reușit să concretizeze ideea de show...în sensul complet, complex  al acestui termen înțeles prea des greșit pe la noi! Poate părea neadevărat, dar  nu au lipsit de la această   lecție-surpriză oameni veniți din Iași, din Brașov, din alte colțuri ale țării; l-am aplaudat cu toții, nebunește, cu palmele și cu tot sufletul, recunoscători pentru o seară fermecată , pe care l-am obligat și noi, spectatorii, la rândul nostru, să o prelungească cu mai bine de o oră și jumătate...
     De ce scriu despre Horia Brenciu(poate v-a părut antipatic uneori la tv...)?Pentru că am constatat că unii dintre elevii mei nu știau cine e Horia Brenciu și consider că nu e rau să îl adauge și pe el la cultura lor muzicală.Pentru că simt că îi sunt datoare să fac asta, pentru bucuria cu care a cântat!!( am simțit la el și la toți oamnii aceia minunați care îi sunt alaturi, mare, mare, mare plăcere de a cânta).Pentru că unii  cred, se pare,  că numai Andreea Bănică, Monica Columbeanu, Bianca Drăgușanu ori Alex Velea sunt îndreptățiți să dea autografe de vedetă... Dar mai ales pentru că aș vrea să mă credeți că minunile există, chiar în această lume, chiar lângă noi, trebuie doar să vreți să le vedeți și să vă apropiați de ele!!Și să faceți, măcar din când în când, ce vă spune inima...(ca să nu credeți că exagerez, veți putea urmări concertul la televizor-va fi televizat în preajma sărbătorilor de Paști, la TVR)

   
        P.S.Dacă aș face acum ce imi spune inima, voi dedica adauga trei dintre cele mai iubite melodii ale mele, cu dedicații...
-,,Fac ce-mi spune inima!”-pentru cine a avut un week-end greu, cu munca, cu privare de Internet si telefon fix;
-,,Lucruri simple”-pentru voi, fetelor, cu miliarde de mulțumiri!!(una a propus să mergem acolo, alta a făcut rezervările și au iesit ... cele mai minunate lucruri simple pe care le-am trăit împreună...și cred că si separat!)
-,,Septembrie, luni”-doar pentru mine!!E a mea, și nu mă îndur să o împart cu nimeni!! 




 


   

9 comentarii:

  1. doamna ati fost la concert pe 25 martie?

    RăspundețiȘtergere
  2. cam gelos ca nuam fost acolo , si ,,,multumiri pt cantec !!!( imi cam place )

    RăspundețiȘtergere
  3. Esti o fericita!... Eu am stat acasa weekendul asta :(

    RăspundețiȘtergere
  4. niste cuvinte superbe legate intre ele prin inteles ..............
    eu nu as putea scrie asa ceva



    va stimez pentru ceea ce sunteti,

    cu drag,
    georgi

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc frumos, Georgiana!Cred ca si tu ai putea scrie frumos, despre orice, cand vei mai creste si mai ales cand vei simti ceea ce scrii!

    RăspundețiȘtergere
  6. FOARTE FRUMOS...APRECIEZ CE SCRII!

    SIMONA MIHAILA

    RăspundețiȘtergere
  7. multumesc mult, doamna.

    georgi

    RăspundețiȘtergere
  8. Scrii foarte frumos,poti sa incepi a scrie si carti.Mult succes

    RăspundețiȘtergere
  9. Scrieti extraordinar...eu simt dar nu pot lega asa de bine cuvintele...iubesc tot ceea ce vad ca este scris sau spus din suflet.
    cu drag,
    Flory

    RăspundețiȘtergere