vineri, 9 noiembrie 2012

În visul meu şcoala e prietenoasă!



În nopţile cu lună, de cum mă cufund în somn, visez obsesiv acelaşi lucru: se face că şcoala e un colţ de rai…concret.În visul meu  şcoala e prietenoasă!

Nu există intrare diferenţiată pentru profesori şi pentru elevi, intră cu toţii pe o singură poartă, largă, deschisă către răsărit.Holurile sunt spaţioase, împrietenite cu  desene şi fotografii, pictate pe alocuri de şcolarii mici, aşa cum se pricep ei-stângacii şi uimitorii, şi frumoşii de ei! Clasele sunt mari şi luminoase, cu ferestre dantelate de flori colorate.

În visul acesta, copiii sunt fericiţi!Vin la şcoală cu drag, convinşi că au şansa de a clădi aici, cărămidă peste cărămidă, temelia rostului lor.Sunt curioşi, scânteietori, neobosiţi, politicoşi, dezinvolţi, inspiraţi, energici, respectuoşi, moderni, silitori, preseverenţi, punctuali, şi poartă…o aură indigo…

În acelaşi vis, toţi dascălii au chipuri frumoase(frumuseţea lor vine mereu din interior!), pentru că ei şi-au ales o meserie cu har, sunt toţi Pygmalioni cuminţi, răbdători, îndrăgostiţi de ceea ce clădesc, gândind cu dragoste cum să pună aripi mai colorate miilor de Galatee al caror destin îl zămislesc.Sunt plămăditorii minunaţi de inimi, sunt magicienii care  alcătuiesc suflete, dorindu-şi cu toată fiinţa lor să rămână modele, amintiri frumoase pentru toţi elevii lor!

Şi, ce să vedeţi, se făcea că  şcoala asta avea si unul sau mai mulţi conducători(poate li se spune directori, manageri…nu mai ştiu exact cum!).Sunt oamenii cei mai de seamă dintre toţi, pentru că ei ştiu cel mai bine să fie prieteni, profesori, parinţi, şefi.Nu se vaită, nu cârcotesc, găsesc soluţii, caută, cer, află!Şi mai ales, ei ştiu să zâmbească!!!!Tuturor!Fără preferinţe şi fără diferenţe!Cu înţelepciunea, modestia, omenia individului deştept!Fără ranchiună, fără resentimente bizare!Ei ştiu să aprindă lumina în clădire, în clase, pe holuri, în sufletele celor pe care îi conduc!Vin primii în şcoală şi pleacă cei din urmă, trudesc mereu cu zâmbetul pe buze! Au… ATITUDINE!!

În lumina visului meu îndrăzneţ, îi vedeam clar şi pe ei,   părinţii elevilor: sunt coechipieri de nădejde.Nu se lasă mai prejos!Pun umărul şi înalţă frumoase curcubeie între ei şi noi.Se îngrijesc apoi cu mare grijă de culorile lor…Câtă lumină curată!   

O stea îmi veghează somnul…şi visul…şi visele…şi mi-aş dori cumva să nu se reverse zorii şi să nu mă despart nemilos de şcoala mea din vis…de şcoala mea din rai…

P.S.După toate acestea…e cazul să caut urgent un tălmăcitor de vise!

Un comentariu:

  1. Un articol frumos! Sunteti cea mai buna si blanda profesoara!
    Alex,clasa V A

    RăspundețiȘtergere