miercuri, 7 noiembrie 2012

Cred că mâhnirea are culoarea gri...



 Astăzi un copil mi-a spus că am ,,ceva negru la ochi”şi m-am cercetat în oglindă pentru prima oară în ziua aceasta: erau cearcăne.Adânci.Cenuşii.De nesomn.De mâhnire.

De câtăva vreme cerul mi se pare fumuriu, zilele  ticăie plumburii,  cred că inima mea  bate cenuşie şi tot sângele meu a fost gri…Sunt mii de gânduri sure care s-au tot adunat şi  mi-au pus cearcăne sub ochi.

Visez o lume în care oamenii să spună curat exact ce gândesc, deopotrivă rele sau bune, în care să încercăm să găsim calea de a explica simplu, cu bunătate şi răbdare ceea ce ne macină clipele.Să nu ne lăsăm îmbolnăviţi de un subiectivism exacerbat.Niciodată!Să nu simţim nevoia să emitem răutăţi!Nu vom fi nici mai fericiţi, nici mai norocoşi făcând asta!Să nu privim spre alţii când încercăm să aflăm un vinovat pentru orice rid apărut fără veste în mijlocul frunţii.Să nu interpretăm anapoda, să nu percepem greşit, să nu purtăm ţepi de arici…Să nu ne încrâncenăm.

 Storurile ferestrei nu-mi lasă niciun colţ de lună…Sufletul meu se ghemuieşte într-un colţ de odaie cu genunchii la gură, convins că toate trec, aşa cum e să fie drumul lor prin lume.Chiar dacă drumul lor trece neînţeles  prin inima mea cenuşie…

6 comentarii:

  1. sunteti o adevarata artista in compuneri....
    Simona clasa a5a A

    RăspundețiȘtergere
  2. sunteti o adevarata artista in compuneri....

    Andrei de la clasa a5a A



    RăspundețiȘtergere
  3. Am tepi de arici, zici??? Ultima data m-ai facut kamikaze...

    RăspundețiȘtergere
  4. Of!...Macar e bine ca (te)recunosti...Cateodata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti mereu o maestra a cuvintelor frumos ticluite si cusute cu multa intelepciune,iti asterni gandurile cu asa acuratete...ai spus ca ti-ar placea ca oamenii sa stie sa se explice calm si simplu,asa simt eu acum sa ma destainui tie...ar trebui sa-ti faci timp si pentru oamenii apropiati tie,sa stii ca lor le este dor de tine...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mesajul asta m-a facut sa plang...( am ajuns la o convietuire cu...dorul).Totusi, pe cei apropiati mie ii iubesc mai mult decat pe mine!!!Asta, stiu, inseamna ca nu am chiar nicio scuza uneori!

    RăspundețiȘtergere