marți, 2 august 2011

Clopotelul a sunat a vacanta!


Pentru mine, in fiecare vara se incheie cate  un an de munca...O munca frumoasa, cea mai frumoasa, care ma traieste de multa vreme cu indrazneala si abia daca mai lasa loc pentru altceva in viata mea...
Mai intai a sunat clopotelul a vacanta. Am abandonat  nenumaratele ore in care m-am straduit  sa conduc drumul ideilor elevilor mei   spre lumina.  In curtea scolii, printre diplome, medalii, buchete de flori,  am spus ramas bun copiilor, parintilor lor. Am facut fotografii, ne-am promis reintalniri in toamna altui pas iminent spre devenire.
Au urmat examene  diverse si mai ales batai nebunesti de inima pentru fiecare dintre cei in care am investit timp, sperante, munca, suflet. Timpul se opreste din curgerea sa si ma mistuie zile in sir, abia lasandu-ma sa respir.  Sunt atat de devastatoare asteptarile notelor ce vor aduce admitere la liceu sau la diverse facultati...asteptari  in mare si grea tacere!
Cred in metafora ogorului in care rasare ceea ce sadesti.Cred in faptul ca bucuria implinirilor prin munca nu se compara cu nimic, cu nimic in lumea asta ciudata.Cred ca am motivele cele mai frumoase din lume sa ma tulbur atunci cand unii dintre elevii mei aleg din porniri sufletesti neasteptate  sa imi scrie astfel de scrisori: ,,S-a scurs un nou an de scoala in care am intalnit profesori calmi, exigenti, dar care stiu ce inseamna sa fii copil.Nu stiam ce inseamna pastel, schita, balada, dar acum am invatat si am luat nota 10 la limba romana.Doamna diriginta, va multumesc pentru tot ce ati facut pentru mine.Ati fost alaturi de mine foarte mult anul asta .M-ati incurajat la film 3D si m-ati ajutat sa imi infrang teama si multe altele.Va multumesc si va iubesc neconditionat!!”(Bianca B.)/,,Draga mea Georgiana, iti multumesc pentru tot ce ai facut pentru mine.M-ai ajutat sa analizez, sa inteleg ortogramele…Promit ca nu te voi uita si sper ca vom mai invata si in clasa a V-a.I love you!”(Radu V.)
S-a mai incheiat, deci,  un an de munca.Il masor cu diplome, medalii, note, buchete de flori, scrisori de…dragoste…Tuturor acestor lucruri le spun cu drag ramas bun, pana in toamna, cand imi vor umple din nou orele, zilele, sufletul…Pana atunci…declar ca ii iubesc si eu ,,neconditionat" pe cei care imi sunt elevi, iubesc neconditionat meseria care ma traieste, chiar daca pentru ceva-vreme imi iau dreptul sa ma mut  in vacanta!   




9 comentarii:

  1. Intotdeauna ma faci sa lacrimez citindu-ti scrierile. Ma gandesc cu nostalgie la diplomele, florile , scrisorile pe care le-am impartit in fiecare am cu elevii mei. Te felicit pentru ca intr-o lume "ciudata" reusesti sa-ti faci meseria cu pasiune.Iti doresc "vacanta placuta!" si sa te bucuri multi ani de acum incolo de meseria de profesor, care,probabil,intr-o zi, se va bucura de mai multa recunoastere si recunostinta din partea tuturor.

    Mariana (Buzica) Declosse

    RăspundețiȘtergere
  2. Mereu ati scris atat de frumos...incat nu mai am cuvinte.Va iubesc,stiu ca v-am spus de nenumarate ori dar...asa este!!Ati scris foarte frumos.

    bya:*

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce cuvinte frumoase stiti voi!!Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. va iubim doamnaaaaa>:D<......pentru ca ne sunteti mereu alaturi cu un sfat cu o vorba buna si mereu putem plange pe umarul dumneavoastra:X.....atunci cand ne'ati certat ati facut'o cu scopul de a ne spune ca noi gresim:X....de aceea noi v'am iubit chiar daca nu v'am demonstrat de prea multe ori:X...dar dumneavoastra veti ramane undeva in sufletul nostru pe veci:X va iubesc:X:X:X!!!

    Ioana:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Si noi va iubim doamna. Irevocabil si neconditionat.


    Va multumim pentru fiecare clipa in care ne-ati fost alaturi , in care ne-ati zambit , in care ne-ati privit in ochi. Va multumim pentru ceea ce faceti pentru noi in parcurusul anului si nu numai , pentru sprijinul şi atentia dumneavoastra pe care ati aratat-o fata de noi , pentru tot. Va multumim ca ne sunteti precum o mama , si ca ne iubiti.

    Cristina A. :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar daca v-am dat de scris si(mai ales) de citit???

    RăspundețiȘtergere
  7. Da doamna pentru ca ne'ati dat de citit si de scris pentru binele nostru....si noi va iubim chiar daca ne dati de scris si de citit:X!!!

    Ioana:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Da doamnaa. :* Si va multumim pentru ca ne dati de scris si de citit. :)

    Cristina A.

    RăspundețiȘtergere
  9. Georgiana, doar pentru toate astea merita sa fi profesor. Nu conteaza ca "cei mari" ne hulesc, conteaza doar ce sadim in sufletele elevilor nostri, ei sunt singurii care ne pretuiesc. :)

    RăspundețiȘtergere