duminică, 30 decembrie 2012

HAI SĂ VORBIM DESPRE 2012!





Se încheie un an, îl petrec cu puterile aproape sfârşite.Teoreticienii  minţii/sufletului uman spun că e benefic bilanţul anual, autoanaliza contribuţiei la viaţa celorlalţi, a nevoii de a trăi mai bine, de a progresa, a neîmplinirilor, a călătoriilor, a timpului petrecut alături de familie.Mă supun într-un fel,  mă aşez la fereastră, în vecinătatea unei ploi nesfârsite de la capătul unei lumi şi a unei cafele abia îngăduite şi încerc să schiţez bilanţul…

Cu mâna pe inima asta a mea, aş spune că bilanţul meu e frumos, atât de frumos, că recunoştinţa mea trebuie să fie colosală!Cu lacrimi minunate, de mulţumire nemăsurată!Familia este dragostea supremă, sfâşietoare!Am prieteni puţini, vechi, adoraţi, nepreţuiţi, vitali, nemuritori, cu bunele şi relele lor.Munca mea mi se pare frumoasă, fermecată.Reuşitele elevilor mei  i-au dat o aureolă dragă.Copiii din viaţa mea au priviri uluitoare-sunt luminile raiului.Călătoriile?Într-un singur an am ajuns, pe rând, pentru diverse perioade de vreme la Târgu-Jiu, Iaşi, Braşov, Sinaia, Craiova, Predeal, Sibiu, Thassos, Viena, Valea Loirei, Paris, Amsterdam, Londra, Bruxelles, Brugges.Multe locuri, unele nevisate până acum ceva vreme, multe emoţii, nespus de multă bucurie!

Cu mâna pe aceeaşi inimă nebună şi grăbită mărturisesc că mă simt iubită!Splendid şi în nenumărate feluri!În fiecare clipă bună sau rea, şi dragostea voastră merită menţionată cu splendoarea ei de neînlocuit la ceas de bilanţ anual!E cea care m-a ţinut de mâna când m-am rătăcit, e cea care a reuşit să îmi redea somnul în nopţile insomniace şi care mi-a răsărit soarele în orice dimineaţă...

Ceea ce îmi pare însă ca o boală fară leac e obişnuinţa fatală de a face totul fără măsură!!Am muncit fără măsură, am iubit fără măsură, fără măsură m-am supărat, am suferit fără măsură, am căutat fără măsură, mi-am făcut griji fără măsură, am analizat totul fără măsură, am dat ajutor oricui mi-a cerut, fără măsură, am spus DA fără măsură, am băut cafea fără măsură, am trudit fără măsură, am rămas trează fără măsură, m-am zbătut fără măsură, punând în joc toate bătăile inimii mele, chinuind-o prea tare.NU am avut măsură în nimic din ceea ce am facut…şi corpul meu s-a prăbuşit la sfârşitul acesta de an.La pământ, de câteva ori la rând. Mintea şi sufletul s-au clătinat dureros şi cumplit.M-am speriat.Şi am fugit la capătul lumii ca să mă apăr.De teamă, am încercat gândul să rămân aici, să nu mă mai întorc, dar îndată ce bătăile inimii şi-au reluat cadenţa firească, mi-am spus că sunt doar în vacanţă, că dacă am făcut totul fără măsură este pentru că altfel nu am ştiut, dacă am făcut totul fără reserve, înseamnă că aşa am ştiut eu mai bine…

Dacă cineva m-ar fi trezit din somn în orice noapte din anul acesta, la orice oră, în orice circumstanţă şi m-ar fi  întrebat: care ţi-a fost tristeţea cea mai mare?Aş fi răspuns fără să ezit: nu am petrecut destulă vreme cu cei dragi, cei mai apropiaţi, ascultând nimicuri, trăncănind banalităţi, făcându-le  şi făcându-mi bucuria să înşirăm orice împreună…M-am trezit, am vieţuit, am muncit, am plecat şi m-am întors cu tristeţea aceasta amară ca pelinul cel mai înverşunat…

Acum…nu vreau să fac o listă de dorinţe pentru anul care vine.Nu pot.Oricum se va întâmpla doar ceea ce trebuie să se întâmple.Mărturisesc însă în şoaptă, răvăşită, umilă şi smerită ca la spovedanie că îmi doresc să îi ştiu fericiţi pe cei dragi, să stau muuult cu ei şi să fiu sănătoasă.Se încheie un an…m-am gandit… fără măsură poate, la el, la voi toţi care aţi locuit în anul meu 2012, la ceea ce m-a fericit şi m-a doborât …Ridic privirile spre cerul mare si nesfârşit: nişte nori gonesc frenetic spre capătul lumii…în  pieptul meu cerul interior tremură peste lumea din mine,  în ochii mei vibrează cu durere ascuţită căteva lacrimi : rămas bun, 2012!

P:S:V-aş  implora să vă gândiţi la voi, să vă faceţi măcar în joacă, pe o foaie de hârtie sau într-un colţ de suflet bilanţul anului care trece şi mi-ar plăcea să vă conving să vă amintiţi cu emoţie mai ales clipele de bucurie!Sunt sigură că aşa, vă veţi lua rămas bun zâmbind de la anul care e pe sfârşite!






9 comentarii:

  1. Va doresc ca in noul an, o noua pagina a vietii noastre scrisa chiar de noi sa fiti fericita, iubita(cum deja sunteti de toata lumea), sa aveti parte NUMAI de lucruri frumoase neaparat alaturi de cei dragi.Sunteti un om foarte bun, la orice ajutor dumneavoastra faceti in asa fel incat sa fie bine mereu pentru toata lumea.VA IUBESC..si...VA ASTEPT ACASA.

    Bya

    RăspundețiȘtergere
  2. emotionant ca de fiecare data,mereu simt un fior si imi simt ochii ca ar vrea sa verse lacrimi,ma bucur mult pentru tine ca esti fericita si implinita!Iti doresc sanatate multa intai de toate si fericire!

    RăspundețiȘtergere
  3. M-ai facut sa plang... sa-ti fie anul ce vine plin de tot ce iti doresti! La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc mult pentru tot ce simti tu, Bianca-si pentru ca ma astepti, desi eu o sa va dau...test:)!!Si te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Orice gand bun si sincer e binevenit aici, il primesc cu mare drag, multumesc de urari!

    Carmen, ma emotionezi!Mult!Din tot sufletul meu iti doresc un an mai frumos!Stiu eu ce iti doresc, dar parca nu pot sa spun aici, in vazul lumii!!La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  6. Giorgiana, noi ne ştim de-o”viaţă”, cu bune şi cu rele, cu întâmplări „măsurate” şi „nemăsurate”, încercări reuşite şi nereuşite,…dar ne ştim. Citind aceste gânduri în iarnă sublimă, nu părăsesc ideea că viaţa este o circumstanţă în care se strecoară sintagme sublime, şi că mintea mea promite că le va reţine, dar cu care nu ar vrea să se hrănească, pentru că nu-i sunt necesare, ci doar „le înlănţuie în acel tabel de credit/debit”…Am făcut şi eu bilanţul pentru prima dată, la un telefon,într-o conversaţie cu un om de suflet, care m-a obligat să recuperez împlinirile…Abia atunci am realizat că erau mai multe decât una care le-a eclipsat, doar pentru că au avut grijă cei din jur să mi-o amintească, (o picătură de”nimic” în creierul obosit şi imatur al neputinţei lor, dar iert…)…şi sunt mândră că pot şi că îngenunchez şi cele mai „neveşnice” iluzii”…
    Acum fac un gest ca o adiere şi către tine şi zâmbind îţi doresc ceea ce tu îţi doreşti!
    La mulţi ani, şi ştii deja că sunt aceeaşi din toate timpurile…Simona Mihăilă

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariea si Cristiana1 ianuarie 2013 la 22:28

    Exista oameni care ne fac viata o sarbatoare, dar exista sarbatori care ne amintesc de oameni minunati precum esti TU! Am citit cu emotie toate gandurile tale, in multe dintre ele ne-am regasit. Iti dorim pentru anul 2013 multa sanatate si mult timp pe care sa-l petreci alaturi de cei dragi! La multi ani fericiti!

    RăspundețiȘtergere
  8. Desi ziua de 1 Ianuarie este pe sfarsite ,acum ma alatur si eu celor care iti ureaza ca 2013 sa fie un an CU MASURA in tot !Poate asa inima iti va da mai multa ascultare. Te rog muult ai grija de tine si iubeste-te si pe tine !La multi ani Georgi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc din tot sufletul meu pentru gandurile voastre!Frumoase-fara masura!!!!Nu va doresc decat bine, noroc, zile cu soare!!!

    RăspundețiȘtergere