duminică, 25 decembrie 2011

Unde să căutăm minunea Crăciunului?

Am pornit cu toții să căutăm Crăciunul și tot mai mulți se declară atât de mulțumiți că l-au găsit!

Unde? În oportunitatea de a trimite mesaje,,minunate”copiate de pe Internet(cele mai multe  începând cu vorbele,, magice” :fie ca… ), în goana după cadouri, în decorarea caselor cu nenumărate lumini electrice, din dorința de a depăși eventual performanța la aprins beculețe a vecinului de alături, în maratonul derizoriu prin  hipermarketuri, în  zâmbetul fals al angajatelor de la orice ghișeu care sunt programate să ne ureze,,sărbători fericite”, în cozonac, caltaboș, tobă, șorici, vin, în reclamele strălucitoare, în promoțiile,, numai pentru dvs”, în extraordinara  găleată cu portocale, în blocajele  din trafic, în ghiftuială, în năpustirea asupra bucatelor la încheierea postului, în tocmirea pentru prețul brazilor ce zac pe caldarâm acum, dar urmează a fi aduși în case și împodobiți ,,de sărbătoare”, din necesitatea  de a respecta ,, traditia’’, în colindele  urlate obsedant în boxele din   mall-uri, supermarketuri,  carmangerii, în programele  ,,speciale” la tv., în e-mail-urile cu felicitari (primite de la persoane care nu ne-au sunat deloc, tot anul),  în cluburi, în cafenele, în hainele  proaspăt achiziționate ce subscriu trendurilor  actuale, în omniprezentul sac al omniscientului Moș Crăciun, în actele de caritate făcute obligatoriu la lumina reflectoarelor și trâmbițate prin  orice mijloc de comunicare în masă,  în disperarea de,,a fi in rând cu lumea”…Despre toate acestea(și câte oi mai fi omis!), în dezordinea lor, oamenii spun că alcătuiesc,,atmosfera de sărbătoare”sau ,,Crăciunul la români”…


Cred că am  pornit cu toții să căutăm Crăciunul unde nu e…deloc!Nu știu nici eu exact unde l-am putea căuta, cum am putea afla drumul spre el, dar simt că dacă ne-am opri o clipă din nebunia și înverșunarea cu care îl căutăm prin hipermarketuri, prin mall-uri, prin cluburi,  prin bucătării ca să fim ,,în rând  cu lumea”, poate că l-am găsi, oameni buni…

Atâta știu: Crăciunul e o minune, care a schimbat lumea întreagă pentru vecie,  iar noi îl sluțim și îl ciopârțim  an după an din tendința  de clișeizare, din eterna nevoie de a fi,,în rând cu lumea”! Și pentru că,  săraci fiind, unii se  încăpățânează să-și sporească sărăcia  mai mult an dupa an, necăutând, negăsind minunea Craciunului, eu îndrăznesc să încep o listă cu urări, făcute cu sinceritate oricui vrea să le primească. Vă doresc tuturor:
- ca nervii provocați de indecizia în alegerea cadourilor sau de aglomerația din magazine să nu vă facă să uitați cum trebuie dăruit un cadou celor dragi!
-ca toți cei cărora le veți dărui să știe să se bucure cu suflet de copil(doar ele, sufletele lor sunt inocente și impecabile în preajma Crăciunului)de orice dar le veți face!
- ca de Craciun să încercați să fugiti de îmbulzeală și să vă puteți retrage fie și pentru câtăva vreme în voi înșivă(acolo, în sufletul vostru poate vă veți întâlni cu Dumnezeu) sau în preajma celor pe care îi iubiți cu adevărat!
- să  vă înconjurați de tot mai multe suflete ce au  învățat cu adevarat iubirea   necondiționată!
-  ca tot mai mulți dintre voi să ignore mesajele conformiste, ridicole despre,,zvon de zurgălăi”, ,,steluțe de argint”, ,,sacul plin cu bunătate”!(Și în loc să  scriem  mesaje direcționate către toată agenda telefonului,  să ne limităm la a dărui îmbrățișări autentice , zâmbete sincere  celor apropiați)!
-  ca toți cei bogați să știe să le povestească fiilor lor despre copiii care mor de foame!,
- ca povestea reală a Crăciunului să nu fie ascunsă printre sclipirile,,magice”ale instalației electrice!
- ca voi toți să știți să vă  ridicați privirile spre cer  mereu, nu doar acum,  pentru că e Crăciun!
-  ca tot mai mulți dintre voi să caute Craciunul cu sufletul, și astfel,  să aibă mai multe șanse să îl găsească!(pentru că dacă nu îl gasim în suflete, nu îl vom găsi sub niciun brad, nu îl vom găsi în tolba niciunui Moș Crăciun, oricât de darnic sau inspirat ar fi el)
Șirul urărilor îl puteți continua !  Vă invit deci, să  continuați voi urările, azi ori în zilele ce vor veni, mai frumos poate, mai nuanțat!Voi,  toți cei care ați învățat smerenia și ați încetat să căutați Crăciunul acolo unde el nu există!

4 comentarii:

  1. Acestea sunt cele mai frumoase urari pe care le-am auzit vreodata.La multi ani cu sanatate iti urez cu toata sinceritatea si sa cauti Craciunul acolo unde crezi tu ca il vei gasi.Cred ca lumea ar fi mult mai buna daca fiecare dintre noi si-ar pune aceste intrebari pe care tu tocmai ni le-ai dezvaluit.Iti multumesc pentru fiecare gand. Mariana

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumos,am avut placerea sa citesc aceste urari pentru cei dragi.Sunt cuvinte speciale,scrise de un om special din viata mea.
    Ca intotdeauna scrieti cuvinte foarte frumoase.Ar trebui ca si oamenii sa se intrebe oare pentru ei ce inseamna craciunul?
    Bya.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc frumos.Pentru cuvinte si mai ales pentru ceea ce ascund ele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt cele mai frumoase urari.Cu ce as putea continua eu...Cu simplitate iti doresc sa ai un an bun,sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de bucurii.

    RăspundețiȘtergere